LogoTurism på Fuerteventura. All information för din resa till Fuerteventura

Fuerteventura, Kanarieöarnas strand

Fuerteventura 01 Fuerteventura 03

Fuerteventura

  • Följ oss i facebook
  • Följ oss i twitter
  • Följ oss i YouTube
  • Följ oss i Pinterest
  • Följ oss i vimeo

Ön Fuerteventura

 

Tänk dig vidsträckta och orörda stränder med vit sand. På en kust som översköljs av ett lugnt hav med klart vatten som inbjuder till avslappning i en lockande intimitet. Du kan inte finna en bättre plats för att glida fram på en surfbräda på ett turkosfärgat hav snabbare än vinden.

Texto no definido -
Stänga

Fast Fuerteventura är inte bara sol och strand. På den här ön som förklarats Biosfärreservat kan du också njuta av andra överraskande landskap som de vidsträckta slätterna, en produkt av åratal av erosion som kontrasterar mot vulkaner och lavatäckena, eller av de imponerande sanddynerna varifrån man kan urskilja, på bara några kilometers håll, en obebodd och orörd holme som av de europeiska normerna har katalogerats som Zon med Speciellt Skydd för Fåglar. Om du har tur kan du beundra hur gamen flyger, den enda i sitt slag som finns på Kanarieöarna.

 

Låt din fantasi flyga långt tillbaka i tiden och närma dig Montaña Sagrada (Heliga Berget), det som urinvånarna trodde hade en magisk betydelse. I de små fina husen på landet kan du också andas in historia tack vare att den traditionella arkitekturen bevarats så bra, emedan de små fiskebyarna som flödar över av intryck visar dig sina hemligheter i alla krokar.

 

På Fuerteventura kommer du att upptäcka klippor som funnits sedan långt tillbaka i tiden och som är arkipelagens äldsta, marina avlagringar tillhörande den epok då processen med tillkomsten av Kanarieöarna ännu inte börjat.

 

Klicka här. Besök den Officiella Webbsidan för Turism på Fuerteventura