LogoToerisme op Fuerteventura. Alle informatie voor een reis naar Fuerteventura

Fuerteventura, het strand van de Canarische Eilanden

Fuerteventura 01 Fuerteventura 03

Fuerteventura

  • Volg ons via facebook
  • Volg ons via twitter
  • Volg ons via YouTube
  • Volg ons via Pinterest
  • Volg ons op vimeo

Eiland Fuerteventura

 

Denk aan uitgestrekte, maagdelijk witte zandstranden. Een kust aan de oceaan met rustig en helder water die uitnodigt om te ontspannen in een suggestieve sfeer. U zult geen betere plek vinden om op een plank over de turkoois zee te glijden en de wind de loef af te steken.

Texto no definido -
Sluiten

Maar Fuerteventura is niet alleen zon en strand. Op dit eiland, dat uitgeroepen is tot reservaat van de biosfeer, kunt u ook genieten van andere verrassende landschappen zoals de uitgestrekte vlakten die ontstaan zijn door een lang erosieproces en die een schril contrast vormen met de vulkanen en lavamantels, of het indrukwekkende duinengebied van waaraf u op enkele kilometers een klein onbewoond en ongerept eiland ontwaart dat gecatalogiseerd is als een speciaal beschermd vogelgebied volgens de Europese richtlijn. Als u geluk heeft, kunt u misschien de aasgier zien vliegen, de enige gierensoort die op de Canarische Eilanden leeft.

 

Laat ook uw fantasie de vrije vlucht om terug te gaan naar een ver verleden en de Heilige Berg te bezoeken, een berg waaraan de inlanders een magische betekenis toekenden. In de typische boerenhoeven in het binnenland kunt u ook de geschiedenis ademen dankzij de goed bewaard gebleven traditionele bouwkunst terwijl de authentieke visserdorpjes hun geheimen in ieder hoekje laten zien.

 

In Fuerteventura ziet u de oudste rotsen van de archipel die zich tegen de horizon afsteken, zeesedimenten die dateren uit een periode waarin het ontstaansproces van de Canarische Eilanden nog moest beginnen.

 

Klik hier. Bezoek de officiële website van het toeristenbureau van Fuerteventura